Kersenijs met chocolade

Ik hoop niet dat dit artikel een gevalletje mosterd na de maaltijd is ;) De warme dagen zijn net achter de rug, maar ook in september kan het natuurlijk nog mooi worden. Dus er komt vast een gelegenheid waarbij je zelf snel ijs wilt maken, zonder ijsmachine! Vandaag delen we een heel erg lekker recept van kersenijs met chocolade.

Kersenijs met chocolade

Kersenijs met chocolade

IJs maken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Vooral omdat het zo makkelijk is en meteen iets lekkers oplevert. Helaas heb ik geen ijsmachine, maar ook zonder ijsmachine maak je heerlijk ijs! Ik koos voor een fijne mix van slagroom, gecondenseerde melk en kersenjam. En als extraatje heb ik ook chocolade toegevoegd. Bij elkaar is het een topper van een combinatie, smullen!

De kersenjam maak je trouwens ook heel makkelijk zelf. De kersen verwarm je gewoon met wat water en een klein beetje suiker in een pannetje, dit verwarm je zachtjes. En voor je het weet heb je zelf een goede kersenjam gemaakt.

Gecondenseerde melk maakt dit ijs lekker zoet, dus heel veel suiker heeft de jam niet nodig. Ga je ook aan de slag?

P.s. dit is ook een verrassend lekker toetje bij een etentje.

Kersenijs met chocolade

Ijs van gecondenseerde melk

15 minuten
+ 6 uur
6 -8 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram pure chocolade evt met koffiesmaak
  • 1 bak kersen ontpit
  • 25-50 ml water
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  • Doe de (ontpitte) kersen in steelpannetje met het water en de suiker. Breng zachtjes aan de kook. Kook zo’n 15 minuten door tot dikke jam. Laat dan afkoelen.
  • Klop de slagroom op en giet er vervolgens de gecondenseerde melk bij.
  • Snijd de chocolade in stukjes en roer die stukjes door de slagroommix.
  • Doe de slagroom-chocolademix in een grote diepvriesbestendige bak. Doe steeds enkele scheppen jam erbij en gebruik de achterkant ve lepel om de mix en de kersenjam door elkaar te roeren zodat marmereffect ontstaat. Roer dus niet helemaal door!
  • Laat het ijs 6-8 uur opvriezen.
  • Serveer het ijs met gebroken koekjes naar keuze en eventueel nog extra kersen en chocola.
Pin dit recept
Afdrukken

Kersenijs met chocolade


Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk