Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Foodfoto’s #47

De afgelopen weken was ik vooral lekker achter de schermen bezig. Met de contentplanning voor de rest van dit jaar. Heerlijk vind ik dat, lekker doorwerken. Wat dat betreft is het voor mij al Sinterklaas en Kerst. Tegelijkertijd ;)

Ook had ik weer genoeg leuke uitjes tussendoor. (Business)lunch, winkelen, uiteten, ik ging aan de bak met Fem om taartjes te verkopen voor het goede doel en er was een hele gezellige avond met een paar biertjes.

Jullie zien vaak hele lekkere lunches voorbij komen hier in de foodfoto’s. Maar de meeste dagen eet ik gewoon snel een bammetje tussendoor achter de laptop.

Aan de bak! Mijn vriend vraagt vaak welke soort vet hij moet gebruiken als hij kookt. De laatste tijd ben ik helemaal om, en gebruik bij het bakken voornamelijk Becel vloeibaar.

Het geeft vlees een mooie bruine kleur en smaak. Ook vind ik het heel fijn bij het bakken van vis.

Ons favoriete AVG-maaltje: bloemkool met aardappel en een gehaktbal. Met jus. Deze gehaktballen braad ik aan in Becel vloeibaar. Hierna haal ik de ballen uit de pan en voeg ik een zakje instant-jus en water toe. Waarna de ballen weer in de pan gaan. Na 15 minuten garen zijn ze klaar.

Voor mijn werk mocht ik eten bij de McDonald’s. Check hier wat ik mocht testen, en wat voor lekkers ik er mee maakte.

Ik stond een dagje in de keuken met deze twee. Samen met ons buurmeisje bakte we muffins voor de koffiemorning die we organiseerde voor Stichting Opkikker.

De meiden proefden de muffins alvast voor ;)

Terwijl ik nog even aan de slag ging met deze ingrediënten.

Kijk deze happy camper zitten. Helemaal klaar voor de visite die een taartje bij haar kwam kopen.

Wil je ook iets doen voor stichting opkikker? Klik hier voor alle informatie over de koffiemorning.

‘s Avonds was het voor ons feest, een Duits bierfeest. Zeer gezellige avond met onze vriendengroep!

The day after. Ik wilde nog een recept voor de blog koken. Maar het werd een broodje shoarma. Lekker en makkelijk.

En dit is mijn lievelingseten: Witlof met ham en kaas uit de oven. Extra lekker om de kaas te bestrooien met paneermeel en hier een beetje vloeibare margarine over te verdelen. Hierdoor ontstaat een lekker goudbruin korstje.

Niet de mooiste foto misschien, wel de allerlekkerste witlof die ik ooit heb gemaakt. Volgens Joost. Leuk detail: toen wij elkaar leerden kennen was witlof mijn favoriete groente, maar hij lustte het niet. Gelukkig heb ik hem inmiddels aan de witlof gekregen ;)

Lunchtime! Met Juliette luchtte ik bij Van Dis in Hoogkarspel. Deze geitenkaassalade met vijgen, peer en witlof was heerlijk.

Vrijdagochtend, rustig wakker worden met mijn meiden op ons bed. Daar geniet ik van nu het nog kan. Binnenkort sta ik ‘s ochtends op het schoolplein.

Dinner voor de meiden is served. Worteltjes met vissticks vinden ze allebei heerlijk. Komt goed uit, want papa en mama gaan lekker uiteten samen.

Datenight! WE aten bij restaurant By NAP in Enkhuizen. Het voorgerechtje, coquilles met chorizo en avocadocrème was heerlijk. En de krokante garnalenkroketjes ook.

De chocoladedroom was ook top. De brownie was warm, zacht van binnen en knapperig van buiten. Ik was bang dat de rubychocolademousse te zoet zou zijn, maar niets was minder waar. Hij was precies goed.

En ik ging een dagje shoppen met mijn moeder, zusjes en schoonzusje. Met mijn zusje Ilona deelde ik deze burratasalade en een club sandwich met carpaccio. Prima lunch. (we zaten bij Barista Café in Almere)

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marjon (Uitgelezen) 16 oktober 2019 om 12:53

    Gewoon een boterhammetje kan ook heel lekker zijn :-) Ik geniet daar ook van. Grappig dat je al zover vooruit werkt. Maar de tijd gaat ook zo snel.

    Leuk overzicht weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *