Zalm met mosterdsaus en dille

Een pareltje, dat is dit receptje. Het is super simpel om te maken en zo lekker…! Gebakken zalm met mosterdsaus en dille.

We eten thuis regelmatig vis. Meestal gaan we voor gebakken zalm, kabeljauw of vissticks (die laatste zijn voor mij echt een guilty pleasure, liefst met mayonaise en ketchup, door elkaar geroerd). Deze keer wilde ik zalm eten, maar niet weer saai met zout, peper en citroensap. Ik ging aan de slag met een mosterdsausje. En dat was een schot in de roos. Een heel lekker, snel receptje met zalm.

Zalm met mosterdsaus en dille

Zalm met mosterdsaus en dille

De saus van mosterd met slagroom, kippenbouillon en knoflook is simpel. Nadat dit verwarmd is en licht begint te binden, roer je de gehakte dille erdoor. Verwarm de zalm nog even mee en je kunt aan tafel.

Lekker met aardappeltjes en groente naar keuze. Dit recept was bedoeld als makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar de saus is zo lekker op smaak, dat hij zeker niet misstaat bij een uitgebreid etentje.

Ben je op zoek naar meer recepten met vis? Neem eens een kijkje op deze pagina met visrecepten.

Zalm met mosterdsaus en dille

Zalm met mosterdsaus en dille

20 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 4 verse zalmfilets met huid
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel maïzena
  • 1,5 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel honing
  • 125 ml kippenbouillon
  • verse dille fijngehakt
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de zalm 4-5 minuten op de huid op medium vuur. Draai ze hierna om en bak ze nog 3 minuten.
  • Haal de zalm uit de pan en leg de filets even apart.
  • Doe de knoflook in de koekenpan en bak dit even mee. Doe hierna de kippenbouillon erbij en verwarm even mee.
  • Roer de maïzena door de slagroom. Roer hierna de mosterd en honing erdoor. Doe het slagroommengsel bij de kippenbouillon en verwarm 2 minuten mee. Roer hierna de dille door de saus.
  • Doe de gebakken zalm weer bij de pan en verwarm deze nog even mee. Lepel de saus erover en bestrooi met een beetje extra dille. Serveer de zalm met mosterdsaus en dille hierna meteen.
  • Lekker met (gebakken)aardappeltjes en broccoli of groenten naar keuze.
| Afdrukken

Zalm met mosterdsaus en dille


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk