Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Zalm met mosterdsaus en dille

Een pareltje, dat is dit receptje. Het is super simpel om te maken en zo lekker…! Gebakken zalm met mosterdsaus en dille.

We eten thuis regelmatig vis. Meestal gaan we voor gebakken zalm, kabeljauw of vissticks (die laatste zijn voor mij echt een guilty pleasure, liefst met mayonaise en ketchup, door elkaar geroerd). Deze keer wilde ik zalm eten, maar niet weer saai met zout, peper en citroensap. Ik ging aan de slag met een mosterdsausje. En dat was een schot in de roos. Een heel lekker, snel receptje met zalm.

Zalm met mosterdsaus en dille

Zalm met mosterdsaus en dille

De saus van mosterd met slagroom, kippenbouillon en knoflook is simpel. Nadat dit verwarmd is en licht begint te binden, roer je de gehakte dille erdoor. Verwarm de zalm nog even mee en je kunt aan tafel.

Lekker met aardappeltjes en groente naar keuze. Dit recept was bedoeld als makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar de saus is zo lekker op smaak, dat hij zeker niet misstaat bij een uitgebreid etentje.

Ben je op zoek naar meer recepten met vis? Neem eens een kijkje op deze pagina met visrecepten.

Zalm met mosterdsaus en dille

Extra benodigd:

Zalm met mosterdsaus en dille

20 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 4 verse zalmfilets met huid
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel maïzena
  • 1,5 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel honing
  • 125 ml kippenbouillon
  • verse dille fijngehakt
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de zalm 4-5 minuten op de huid op medium vuur. Draai ze hierna om en bak ze nog 3 minuten.
  • Haal de zalm uit de pan en leg de filets even apart.
  • Doe de knoflook in de koekenpan en bak dit even mee. Doe hierna de kippenbouillon erbij en verwarm even mee.
  • Roer de maïzena door de slagroom. Roer hierna de mosterd en honing erdoor. Doe het slagroommengsel bij de kippenbouillon en verwarm 2 minuten mee. Roer hierna de dille door de saus.
  • Doe de gebakken zalm weer bij de pan en verwarm deze nog even mee. Lepel de saus erover en bestrooi met een beetje extra dille. Serveer de zalm met mosterdsaus en dille hierna meteen.
  • Lekker met (gebakken)aardappeltjes en broccoli of groenten naar keuze.

Zalm met mosterdsaus en dille

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

11 Reacties

  1. Eugenie 29 november 2019 om 19:12

    Brenda wat hebben wij gesmuld! Wat een smaak!

      1. Anneke 23 januari 2021 om 15:02

        Hoi het lijkt me een heerlijk gerecht, maar kun je me ook zeggen hoeveel calorieën dit recept bevat?

        1. Brenda Hoff 26 januari 2021 om 15:05

          Hoi Anneke, de voedingswaarde en calorieën van de recepten bereken ik niet. Als je dit graag wilt weten kun je het het beste zelf berekenen.

  2. rijksen50 22 oktober 2020 om 10:49

    Kan ik de saus ‘ s ochtends maken en de vis er vlak voor het eten bakken en er bij doen. Dan is de saus vast klaar nl .

    1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:23

      Hoi, dit kan. Het kan wel zo zijn dat je in de middag nog iets extra vocht moet toevoegen omdat de saus dan wat dikker is geworden. Voeg dan bij een beetje water toe bijvoorbeeld.

  3. Bep 28 oktober 2020 om 12:35

    Het was heerlijk. Ik heb de saus idd al van te voren gemaakt en voor 4 personen wat meer room toegevoegd en ook wat meer maizena.
    Moet nu het recept door sturen naar mijn vriendin, ze vond het ook erg lekker.
    Bedankt 👌🏼

  4. Will 1 november 2020 om 08:53

    Moet de slagroom eerst lobbig geklopt worden of zo helemaal vloeibaar uit het pak bij de maizena?

    1. Brenda Hoff 2 november 2020 om 13:50

      Hoi Will, de slagroom hoef je niet te kloppen. Deze gaat er vloeibaar bij.

      1. An 13 november 2020 om 14:55

        5 sterren
        Erg lekker!! Heerlijk! Zal beslist niet de laatste keer zijn!

  5. Vicky 29 november 2020 om 14:44

    Klinkt goed ik ga ga t recept dadelijk maken…heel benieuwd!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept