Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Zoete aardappel met marshmallows uit de oven

Is het zoet, of hartig? Wat mij betreft is het een hartige schotel met een zoete topping. Zoete aardappel met marshmallows uit de oven. Een beetje vreemd, maar het bleek heel erg lekker te zijn.

Ga je het uitproberen?

Zoete aardappel met marshmallows uit de oven

Zoete aardappel met marshmallows uit de oven

Via Pinterest stuitte ik een keer op afbeelding van een gepofte, zoete aardappel met een topping van marshmallow met suiker en kaneel. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, dit wilde ik wel een keer uitproberen. Na wat zoekwerk bleek dat deze combinatie in Amerika vaker wordt gegeten. Vooral met Thanksgiving.

Trek in iets zoets, maar wil je toch groente eten? Dan is dit een leuke optie.
Op zoek naar een bijgerecht dat eens anders is dan standaard? Ook dan kom je uit bij dit gerecht.

Een ovenschotel met een verrassende combinatie. Zoete aardappel met kaneel en suiker, pecannoten en sticky marshmallows on top.

Zoete aardappel met marshmallows uit de oven

Zoete aardappel met marshmallows uit de oven

20 minuten
+ 12 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 15 gram boter in blokjes
  • 2 theelepels donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels pecannoten grof gehakt
  • marshmallows

Bereiding

  • Snijd de zoete aardappels in plakjes en kook deze 8-10 minuten voor.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Beleg de bodem van de ovenschaal met de voorgekookte plakjes zoete aardappel. Verdeel de blokjes boter over de plakjes zoete aardappel en bestrooi de schotel met de basterdsuiker en vervolgens met kaneel.
  • Hak de pecannoten grof en verdeel deze ook over de schotel. Halveer eventueel de grote marshmallows en verdeel deze ook over de ovenschaal.
  • Verwarm de schaal 12 minuten in de oven. Serveer hierna direct, zodat de marshmallows nog lekker zacht zijn.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept