Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Lasagne, met een twist! Deze pompoenlasagne met courgette en ricotta is een lekkere, vegetarische (en zelfs een koolhydraatarme)versie van de traditionele lasagne.

Geen lasagne zoals je gewend bent met tomatensaus, gehakt, mozzarella en lasagnebladen. Maar een vegetarische versie. Zonder tomaat en zonder lasagnebladen.

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

In de supermarkt zag ik laatst bladen lasagne van geschaafde pompoen liggen. Daar wilde ik mee aan de slag!

Ik doe in deze lasagne alles anders dan anders. Bladen pompoenlasagne wissel ik af met geschaafde courgette en een mengsel van ricotta met Parmezaan en tijm. Met verkruimelde geitenkaas en pijnboompitjes als finishing touch.

De lasagne is hierdoor een stuk minder zwaar dan we van dit Italiaanse gerecht gewend zijn. Daarbij bevat de schotel heel veel groente. Het is weer eens wat anders.

–> Ga je liever voor een meer traditionele lasagne? Dan tip ik je graag mijn lasagne bolognese of de lasagne al forno (mijn persoonlijke favoriet). Wil je  toch iets anders? Ga dan voor mijn groene lasagne met pestosaus.

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

20 minuten
+ 30 minuten
3 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pompoenlasagne
  • 400 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 4 takjes tijm blaadjes gerist
  • 1 courgette in plakken geschaafd
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram geitenkaas verkruimeld
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Kook de pompoenlasagne 5 minuutjes voor in ruim water.
  • Meng de ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas en breng de ricotta dan op smaak met zout, peper en tijm.
  • Verdeel een laagje courgette over de bodem van de ovenschaal en daarop een laagje van de pompoenlasagne. Besmeer dit met ricotta en herhaal deze volgorde nog twee keer.
  • Beleg de bovenste laag ricottamengsel met courgetteplakken en pompoen en besprenkel met de geitenkaas. Bestrooi met de overige tijm en pijmboompitjes.
  • Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven.

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Rineke 15 januari 2020 om 12:56

    je gebruikt pompoenlasagne. Zijn dat gewoon plakjes pompoen en heb je dat dan gekocht of zelfgemaakt?

    1. Eveline 17 januari 2020 om 11:33

      Ik heb het zojuist bij de jumbo gekocht kan en klaar in het koelschap

    2. Kirsten 10 oktober 2020 om 21:32

      Zou je het ook kunnen maken met gewone lasagne laden en kleingesneden pompoen? Die bladen hebben ze hier nergens :(

      1. Brenda Hoff 14 oktober 2020 om 07:58

        Dat kan ook Kirsten. De pompoenlasagne is eigenlijk geschaafde pompoen, dus plakken pompoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept