Lasagne, met een twist! Deze pompoenlasagne met courgette en ricotta is een lekkere, vegetarische (en zelfs een koolhydraatarme)versie van de traditionele lasagne.
Geen lasagne zoals je gewend bent met tomatensaus, gehakt, mozzarella en lasagnebladen. Maar een vegetarische versie. Zonder tomaat en zonder lasagnebladen.
Pompoenlasagne met courgette en ricotta
In de supermarkt zag ik laatst bladen lasagne van geschaafde pompoen liggen. Daar wilde ik mee aan de slag!
Ik doe in deze lasagne alles anders dan anders. Bladen pompoenlasagne wissel ik af met geschaafde courgette en een mengsel van ricotta met Parmezaan en tijm. Met verkruimelde geitenkaas en pijnboompitjes als finishing touch.
De lasagne is hierdoor een stuk minder zwaar dan we van dit Italiaanse gerecht gewend zijn. Daarbij bevat de schotel heel veel groente. Het is weer eens wat anders.
–> Ga je liever voor een meer traditionele lasagne? Dan tip ik je graag mijn lasagne bolognese of de lasagne al forno (mijn persoonlijke favoriet). Wil je toch iets anders? Ga dan voor mijn groene lasagne met pestosaus.
Pompoenlasagne met courgette en ricotta
Ingrediënten
- 350 gram pompoenlasagne
- 400 gram ricotta
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 4 takjes tijm blaadjes gerist
- 1 courgette in plakken geschaafd
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 50 gram geitenkaas verkruimeld
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Kook de pompoenlasagne 5 minuutjes voor in ruim water.
- Meng de ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas en breng de ricotta dan op smaak met zout, peper en tijm.
- Verdeel een laagje courgette over de bodem van de ovenschaal en daarop een laagje van de pompoenlasagne. Besmeer dit met ricotta en herhaal deze volgorde nog twee keer.
- Beleg de bovenste laag ricottamengsel met courgetteplakken en pompoen en besprenkel met de geitenkaas. Bestrooi met de overige tijm en pijmboompitjes.
- Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven.
