Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek

Een lekker koud gerechtje of hapje, van serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek.

Het lekkerste/leukste aan tapas eten? Dat je van alles mag proeven. Je hoeft geen keuze te maken, je kunt van alles bestellen en delen met tafelgenoten. Daar houdt ik van, want ik wil alles (of zoveel mogelijk) proeven.

Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek

Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek

Als er één gerecht is dat ik je echt aanraad om te maken als je voor tapas gaat dan is het deze. Je serveert serranoham zoals carpaccio. Op een groot bord (of kleine bordjes) met dadels en ontbijtkoek.

Dit recept is gebaseerd op een recept van Jumbo wat ik eerder heb gegeten. Het verrassende in dit gerechtje zijn de krokante (gedroogde) ontbijtkoek en de dadelcreme. Deze zoete smaken passen heel goed bij het zoute van de serranoham. Een plukje rucola en balsamico crème maken het gerechtje af.

–> Klik hier voor het overzicht van alle tapasrecepten.

Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek

 

Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek

15 minuten
+ 3 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram serranoham
  • 2 plakjes dunne ontbijtkoek
  • 50 ml water
  • 50 gram kristalsuiker
  • 5 dadels zonder pit
  • 125 gram mascarpone
  • peper
  • klein plukje rucola
  • balsamiso crème

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 90 graden. Breng in een pan het water aan de kook. Roer de suiker erdoor.
  • Snijd de ontbijtkoek in dunne plakjes, zo dun mogelijk. Bestrijk de plakjes ontbijtkoek met het suikerwater en leg ze op de bakplaat. Laat de ontbijtkoek 2 uur drogen in de oven, zo wordt het ontbijtkoek mooi krokant.
  • Hak in een keukenmachine 4 dadels fijn. Roer dit door de mascarpone.
  • Verdeel de serranoham over een groot bord of 4 kleine bordjes. Verdeel hierover de blaadjes rucola en de mascarpone crème in hoopjes. Met een klein lepeltje kun je hier kleine bolletjes van scheppen. Breng op smaak met peper.
  • Snijd de overgebleven dadel in stukjes en verdeel dit over het bord. Verkruimel de ontbijtkoek grof en verdeel dit ook over het bord met serranoham. Maak af met de crème van balsamico.
Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek
Pin dit recept
Afdrukken

Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek

(Visited 1 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk