Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bloemkoolnuggets met maple syrup

Voor de week zonder vlees wilde ik graag nog een vegetarisch snackhapje maken. En dat moest met bloemkool zijn. Deze bloemkoolnuggets met maple syrup zijn het resultaat. Om je vingers bij af te likken!

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Deze bloemkolnuggets zijn een vegetarische variant op de welbekende kipnugget. De bloemkool met een gepaneerd laagje heb ik in de oven geroosterd en vervolgens door een zoet sausje van maple syrup gehaald. Gecoat met de saus gaan ze een tweede keer even de oven in. Daarna heb je een lekker hapje.

Doordat de maplesaus al op de bloemkool zit, is het niet nodig om de bloemkoolhapjes met een sausje te serveren. Garneer ze met sesamzaadjes en lente-ui.

Je eet de bloemkoolnuggets met maple syrup als snack of als aanvulling op een maaltijd.

–> Klik hier voor meer vegetarische recepten.

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Bloemkoolnuggets met maple syrup

15 minuten
+ 35 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool in roosjes
  • 65 gram bloem
  • 120 ml melk
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 150 gram panko
  • lente-ui in ringetjes, voor erbij
  • zout en peper

Voor de maplesaus:

  • 5 eetlepels maple syrup
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel maïzena
  • 50 ml water
  • snuf zout

Bereiding

  • Kook de bloemkoolroosjes 8 minuten voor in ruim water. Giet de bloemkoolroosjes af en laat ze hierna afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom de bloem met melk en knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf zout.
  • Breng in een andere kom de panko op smaak met zout en paprikapoeder.
  • Haal de bloemkool door het bloembeslag en hierna door de panko. Verdeel de gepaneerde bloemkoolroosjes over de bakplaat.
  • Bak de bloemkoolroosjes 20 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de maplesaus door alle ingrediënten hiervoor samen in een pannetje te verwarmen. Laat de maïzena eerst even oplossen in een klein beetje koud water voor je het toevoegt.
  • Haal de bloemkoolroosjes door de maplesaus. Verwarm de bloemkoolnuggets hierna nog 10 minuten in de oven.
  • Serveer met extra sesamzaad en ringetjes lente-ui.

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Bloemkoolnuggets met maplesyrup

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept