Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Oosterse salade met garnalen

Yum! Vandaag deze we een hele lekkere frisse Oosterse salade met garnalen. Een perfecte zomersalade.

Ik ben gek op Oosterse dressings. De combinatie van sojasaus, limoensap, knoflook, chilipeper en wat suiker vind ik echt heerlijk. En ook heerlijk veelzijdig, want Oosterse dressings zijn zowel lekker in salades zoals deze, als in combinatie met noedels of als dipsaus voor bijvoorbeeld loempia’s. Tijd dus dat ik zo’n dressing maakte voor brendakookt.nl, ik verwerkte de dressing in deze Oosterse salade.

Frisse Oosterse salade met garnalen

Oosterde salade met garnalen

Deze frisse salade met Oosterse dressing vulde ik verder met garnalen – superlekker met deze dressing – en knapperige groenten als rodekool en komkommer. En omdat de dressing ook heel erg lekker is bij mango en avocado voegde ik die ook nog toe. Het resultaat is een heerlijk frisse en knapperige salade met een zoet-pittige dressing. Lekker!

Klik hier voor meer salade-recepten.

Frisse Oosterse salade met garnalen

Frisse Oosterse salade met garnalen

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • ½ rode peper
  • 1 limoen geraspt en geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • 2 avocado’s
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 100 gram rodekool
  • 75 gram veldsla
  • 200 gram cocktailgarnalen

Bereiding

  • Pers of snijd de teentjes knoflook fijn. Rasp de gember en snijd de rode peper in kleine stukjes.
  • Meng de knoflook, gember, rode peper, het limoenrasp en -sap, de sojasaus en de suiker met elkaar tot een dressing. Zet even weg.
  • Snijd de avocado’s in blokjes. Doe dat ook met de mango. Snijd de komkommer in even grote blokjes. Snijd de rodekool in kleine stukjes.
  • Meng de avocado, mango, komkommer met de rodekool, de veldsla en de garnalen in een kom. Schenk de helft van de dressing eroverheen en roer voorzichtig om.
  • Serveer de salade met de rest van de dressing.
  • Lekker met gebakken kipstukjes en noedels.

Frisse Oosterse salade met garnalen
Hoofdgerecht, Lunch
Garnalen, Salade
Salade, Vis

Frisse Oosterse salade met garnalen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Ober app 30 juni 2020 om 08:10

    wat dacht je ervan om wat mayonaise en honing toe te voegen? smaakt daarna goed?

  2. Heleen 3 juli 2020 om 10:49

    Heerlijk was ‘tie! Ik heb de rode kool vervangen door Chinese kool, kan goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept