Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

Als je opzoek bent naar een makkelijke maaltijd, dan is dit jouw recept. Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes. Super easy om te maken, en nog erg lekker ook!

Ik moet toegeven dat ik zelf een beetje verbaasd was hoe lekker deze schotel was. Ik maakte hem speciaal voor Joost, hij is namelijk gek op satésaus. Ik denk eerlijk gezegd dat hij bijna alles met satésaus (of pindasaus) erbij lekker zou vinden. Ik was vooral benieuwd of ik deze schotel zelf ook echt lekker zou vinden. Tot mijn verrassing moest ik daar dus JA op antwoorden. En daarom mag deze schotel dan ook online op Brenda Kookt :)

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

 Aangezien het een supermakkelijke maaltijd is heb ik het bij de bereiding van deze schotel ook extra makkelijk gehouden. Ik heb voorgekookte krieltjes gebruikt en soepgroenten. Allebei ready to cook dus ik hoefde niet te snijden en voor te koken. De satésaus heb ik in dit geval wel zelfgemaakt, volgens dit recept. Altijd – goed! En ook dit is klaar voor je het weet.

Het enige dat nu nog ontbreekt is de kip. Het enige dat ik even hoefde te snijden voor ik het kon aanbakken: de kipfilet. Ik serveer de kipsaté ovenschotel met een handje cashewnootjes en kroepoek. Omdat dat te lekker is.

Opzoek naar meer recept inspiratie met satésaus? Dit recept met sperziebonen en gehakt is echt een aanrader. Of ga eens voor gado gado met tempeh.

Ben je gek op ovenschotels? Bekijk dan eens deze pagina, hier staan alle ovenschotel-recepten bij elkaar.

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

Extra benodigd:

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

15 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet in blokjes
  • kipkruiden naar smaak
  • 1,5 eetlepel ketjap
  • 800 gram voorgekookte krieltjes
  • 650 gram roerbakgroenten naar keuze of soepgroenten
  • portie satésaus ik nam naar dit recept
  • 2 stengels lente-ui in ringetjes
  • Handje cashewnootjes voor erbij
  • kroepoek voor erbij
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Breng de kip op smaak met kipkruiden en verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes rondom aan in de koekenpan. Roer de ketjap door de blokjes kipfilet.
  • Verwarm een wok of andere koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak hier de roerbakgroenten in aan. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Roer de krieltjes door de roerbakgroenten.
  • Bereid ondertussen de satésaus.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verdeel de krieltjes met groenten over de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de satésaus en leg de blokjes kipfilet hierop. Verdeel hierover eventueel nog een beetje van de saus.
  • Verwarm de kipsaté ovenschotel 20-25 minuten in de oven.
  • Verdeel de ringetjes lente-ui en (eventueel grofgehakte) cashewnoten over de ovenschaal en serveer de kipsaté ovenschotel met aardappeltjes hierna meteen. Lekker om te eten met kroepoek ernaast.

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes
Hoofdgerecht
Ovenschotel, Vlees

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

25 Reacties

  1. Willianne 19 oktober 2020 om 14:54

    Klinkt lekker.
    Mag ik vragen waarom het nog de oven in gaat als je alles al gebakken hebt in de pan?

    1. Miranda 23 oktober 2020 om 17:09

      Ja daar ben ik ook heel benieuwd naar want er zit geen kaas op oid wat nog moet smelten in de oven.

      1. Mathilde 25 oktober 2020 om 16:56

        Omdat kipblokjes die alleen aangebakken zijn rauw zijn vanbinnen. En ook soepgroente is rauw niet erg lekker!

    2. Kimberley Ramautar 24 oktober 2020 om 11:43

      De aardappeltjes en soepgroenten moeten nog garen.. ze zijn voorgekookt vanuit de winkel

    3. Marion 25 oktober 2020 om 16:27

      Aanbakken betekent dat je het half gaar bakt. Dus dan moet het nog in de oven.

    4. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:33

      Hoi Willianne, de aardappeltjes zijn nog niet gaar als ze de oven in gaan Hetzelfde geldt voor de kip en soepgroenten.
      Je kunt dit eventueel ook bereiden als een wokgerecht als je dat liever hebt. In dat geval bak de kip langer in de pan en voeg je ook de aardappeltjes bij de groenten. De aardappeltjes bak je in dat geval langer zodat ze mooi gaar en warm worden.

      1. Cath 22 februari 2021 om 22:32

        Ik weet niet of het een domme vraag is, maar maakt het nog een groot verschil of je het compleet in de wok maakt of dat je het laat garen in de oven na het aanbakken in een pan? Ben redelijk nieuw mbt koken, dus gewoon benieuwd/interesse :)

  2. Damian Dijlhoff 20 oktober 2020 om 21:11

    Ik eet zelf geen kip maar met varkensvlees lijkt het mij ook lekker.

    1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:26

      Hoi Damian, je kunt het kippenvlees in dat geval zeker vervangen door varkensvlees.

  3. Karin 22 oktober 2020 om 15:58

    waarom moet dit nog in de oven?

    1. Brenda Hoff 27 oktober 2020 om 10:33

      Hoi Karin, de aardappeltjes zijn nog niet gaar, zelfde geldt voor de kip en soepgroenten.
      Je kunt dit eventueel ook bereiden als een wokgerecht als je dat liever hebt. In dat geval bak de kip langer in de pan en voeg je ook de aardappeltjes bij de groenten. De aardappeltjes bak je in dat geval langer zodat ze mooi gaar en warm worden.

  4. Karin 22 oktober 2020 om 18:38

    Vanavond klaar gemaakt, heerlijk 🤩

  5. Angela van Dijk 23 oktober 2020 om 16:31

    Dat was ook mijn vraag.

    1. Jamie 27 oktober 2020 om 12:06

      Als maar de helft van de pindasaus over de groenten + krieltjes gaat, wat doe je dan met de andere helft vd saus?

  6. Diana 26 oktober 2020 om 14:44

    Voor de krieltjes denk ik die zijn nog niet helemaal gaar

  7. Carlijn 31 oktober 2020 om 18:15

    En weer zo’n simpel gerecht, waar we met zijn allen van hebben gesmuld!!

  8. Marinka 2 november 2020 om 19:38

    5 sterren
    Het was HEERLIJK!

  9. X 3 november 2020 om 12:05

    De bovenste laag pindasaus, droog dat niet uit als je het in de oven doet?

  10. Jantine 4 november 2020 om 19:46

    5 sterren
    Vanavond gegeten, erg lekker. Ga ik zeker nog eens maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept