Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Het is weer maandag, ik start de nieuwe week met een nieuwe makkelijke maaltijd. Zoals jullie van me gewend zijn. Deze keer een snelle topper met rijst, kip ketjap. Rijst met een kip in een saus van ketjap. Dit maakt een lekkere zoete saus, dat perfect gaat bij de kipblokjes en rijst.

Een gerecht dat ons thuis zeer verrast heeft, dit wordt onze nieuwe favoriete snelle gerechten met rijst.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Ik hou van ketjap in een rijstgerecht. Als we iets met rijst eten gaat er vaak op mijn bord nog een scheutje zoete ketjap bij. Ik gebruik het ook weleens als basis voor bijvoorbeeld een snelle saus met bami. Maar ik had nog niet eerder ketjap het hoofdingrediënt van een saus gemaakt en besloot eens te testen of kip ketjap een succes zou zijn. En dat was het!

Deze zoete saus van ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder is hemels. Ik vind dit zo lekker, ik kan het wel drinken. Tijdens het koken bleef ik ook maar proeven omdat het zo lekker was.

Omdat de kip in ketjapsaus al zoveel smaak heeft heb ik de rijst en groenten die ik erbij serveer wat meer basic gehouden. In dit geval serveer ik de kip ketjap met zilvervliesrijst en sperziebonen. Door de rijst meng ik blokjes omelet en ringetjes lente-ui. Dit kun je vervangen door andere rijst of bijvoorbeeld bami en een groente naar keuze. Broccoli past hier bijvoorbeeld ook erg goed bij, of neem roerbakgroenten.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 100 ml (zoete) ketjap
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1/3 theelepel gemberpoeder
  • 300 gram rijst bijvoorbeeld zilvervliesrijst
  • 800 gram sperziebonen uiteinden verwijderd en gehalveerd
  • 3 eieren
  • eventueel maizena om de saus te binden
  • 3 stengels lente-ui in ringetjes
  • handje ongezoute pinda’s (of cashewnoten) ter garnering
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm olie in een hapjespan en bak de kip hierin rondom aan.
  • Doe de ui en knoflook bij de kip en bak tot de ui glazig ziet. Meng de ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder en doe dit bij de kip. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst in een pan gaar.
  • Kook in een andere pan de sperziebonen.
  • Roer de eieren door elkaar en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in stukjes.
  • Vind je de ketjap-saus de dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
  • Roer de blokjes omelet en ringetjes lente-ui door de rijst. Serveer de rijst met de kip ketjap en de sperziebonen. Garneer met pinda’s.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

20 Reacties

  1. Ron 15 februari 2021 om 13:18

    Maak het ong hetzelfde maar hou wel van een beetje pir , dus doe er ook sambal bij het aanfruiten , altijd even proeven , te pittig dan gula djawa of bruine suiker erbij en altijd blijven proeven 🤗🤗🤗

  2. Miriam 15 februari 2021 om 20:06

    Zou dit lekker zijn op een broodje?

    1. Djoggomang 26 maart 2021 om 23:32

      Ja is heerlijk 😋😋😋😋

  3. M.K 17 februari 2021 om 08:19

    Wat een fantastisch recept. Heel makkelijk maar heerlijk!

  4. Jenny 18 februari 2021 om 19:42

    Heerlijk !! (en stiekem nog wat spekjes erbij gedaan! 😋

    1. Sietske 19 februari 2021 om 17:20

      Nou Jenny, daar is niks stiekems aan hoor,ik bebruik heel vaak het recept en geef dan ook mijn eigen draai er aan maar heb even een recept nodig ,zo van wat gaan we vandaag weer op tafel zetten en met wat inspiratie van mijzelf erbij dus voel je vrij.

  5. Miek 20 februari 2021 om 13:42

    Brenda, denk je dat dit ook goed kan met vegetarische kipstukjes?

    1. Brenda Hoff 28 februari 2021 om 13:51

      Hoi Miek, hier heb ik geen ervaring mee. Maar je kunt het zeker proberen. Ik zou zeggen dat dat zeker moet kunnen.

  6. Mariëlle 21 februari 2021 om 23:06

    Kun je deze ketjapmarinade ook gebruiken om tempeh mee te marineren? Dankjewel alvast, klinkt heel lekker namelijk!

    1. A 22 maart 2021 om 15:59

      Er staat kippenbouillon is toch gewoon een bouillonblokje met water?

      1. Brenda Hoff 22 maart 2021 om 19:06

        Ja dat klopt Anja, kan ook zelfgetrokken kippenbouillon zijn bijvoorbeeld.

      2. Marion 31 maart 2021 om 19:05

        De saus blijft heel dun. Klopt dat? Ziet er namelijk op de foto heel anders uit?

  7. debby 3 maart 2021 om 08:35

    gisteren gemaakt en het is in de smaak gevallen bij iedereen. Fijn, nu hoef ik geen kant en klaar sausje meer te gebruiken! Ik heb wel wat meer gemberpoeder gebruikt en bouillon om meer saus te krijgen, anders vinden ze hier de rijst te droog. Heb het een klein beetje gebonden met allesbinder en het restje wat over is gaat vandaag door de salade met cashewnoten en mieslierten voor mijn lunch!

  8. Bianca 6 maart 2021 om 21:14

    Ik vond de bouillon/ketjap iets te waterig. Of hoort dat zo? Ik had dikker verwacht en het werd ook niet dikker. Wel een lekker recept :)

  9. Diana 11 maart 2021 om 16:03

    Er staat 15 min laten pruttelen..maar de saus blijft wel dun. Klopt dat? Of kan ik daar alles binder bij doen om het wat in te dikken? Alvast bedankt!

  10. Amber 30 maart 2021 om 10:19

    Mijn saus is erg dun vind ik. Hoe kan dit? Of hoort het waterig te zijn?

    1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 10:57

      Hoi Amber, ik voeg zelf aan de saus geen bindmiddel toe. Maar als je de saus de dun vindt kun je de saus even binden met maizena of bloem. Ik heb dit aangevuld bij het recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept