Ga naar de inhoud

Red Velvet Pancakes

Ik kon het niet laten om na de taart van gisteren nog een Valentijnsrecept met jullie te delen. Dit is een heerlijk recept met rood-tintje om je geliefde of gezin mee te verrassen. Bij mij thuis heeft iedereen gesmuld van de Red Velvet Pancakes. Al was het toen nog geen Valentijnsdag, maar dat maakt niet uit. Je kunt dit ook iedere andere dag van het jaar klaarmaken. Ze blijven lekker 😉

Red velvet pancakes

Red velvet pannenkoekjes

Deze Red Velvet Pancakes komen af van de Red Velvet Cake. Een Amerikaanse taart met laagjes rode taart en roomkaastopping. Inmiddels wordt niet alleen deze taart red velvet genoemd, maar zo’n beetje alle gerechten die rood worden gemaakt. Zo ook deze American pancakes met een twist, de Red Velvet Pancakes.

Voor de ontbijtpannenkoekjes gebruik ik een standaard recept voor American Pancakes. Dit bevat bloem, karnemelk en bakpoeder (of baksoda). Om er heerlijke Red Velvet Pancakes van te maken voeg ik cacaopoeder en rode kleurstof toe. Hierdoor kleuren de ontbijtpannenkoekjes rood en de cacao geeft ze een lichte chocolade-smaak.

In plaats van de roomkaastopping die we bij de taart gebruiken voeg ik bij de Red Velvet Pancakes in dit geval poedersuiker en gesmolten witte chocolade toe aan de Red Velvet Pancakes. Het resultaat zijn super lekkere ontbijtpannenkoekjes.

Leuk (en lekker) om te serveren met Valentijnsdag, of iedere andere dag van het jaar.

Red velvet pancakes

Red velvet pancakes

Valentijnrecepten

Valentijnsdag. Het is een commerciële feestdag, die eigenlijk onzin is. Maar toch is het ook wel weer leuk om iets kleins te doen, vind ik. Waarom zou je je geliefden niet iets speciaals serveren deze dag? Iets feestelijks.

Als je denkt aan Valentijnsrecepten dan denk je snel aan iets met de kleur rood. Dat is nou eenmaal de kleur van de liefde. Ik tip je na de Red Velvet Pancakes graag ook deze toppers die op Brenda Kookt staan:

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op