Ga naar de inhoud

Cinnamon swirl koekjes van Laura

Zin om te bakken? Deze Cinnamon Swirl koekjes zijn er feestelijk uit en zijn helemaal niet moeilijk om te maken!

30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 16 minuten Bereidingstijd
Delen op

Cinnamon swirl koekjes van Laura

het-basisbakboek-recept-cinnamon-swirl-koekjes

Deze Cinnamon Swirl koekjes stonden eigenlijk gisteren voor jullie klaar, zodat jullie op de regenachtige zondag lekker de keuken in konden duiken om koekjes te bakken. ‘s Middags kwam ik er pas achter dat het artikel niet automatisch gepubliceerd was, oeps! Daarom deel ik hem vandaag alsnog, op de maandag.

Maandag kan ook een bakdag zijn, al zijn de meeste van ons dan waarschijnlijk aan het werk. Maar deze koekjes zijn eigenlijk ontzettend snel klaar, je moet alleen even geduld hebben als ze rol een uur in de koelkast moet liggen om op te stijven. Al moet ik bekennen dat ik me daar door tijdgebrek ook niet helemaal aan gehouden heb 😉 Dus je kunt deze koekjes vanavond na het werk al maken zodat je ze morgen aan je collega’s kunt laten proeven.

cinnamon-swirl-koekjes-van-laura

Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt is het volop kookboekentijd op dit moment. Er komen super veel leuke, lekkere en interessante kookboeken uit. Naast mijn kookboek zijn er nog een aantal collega-bloggers die een kookboek uitbrengen waarvan Laura van Laura’s Bakery er een is. En dit kan natuurlijk niet anders dan dat het een bakboek is, Het Basisbakboek.

Het Basisbakboek

Het Basisbakboek is erg overzichtelijk en geeft heel veel handige bakinformatie. Dit komt doordat Laura aftrapt met Tips en trucs. Naast de ongeschreven bakregels wordt behandeld wat je in huis moet hebben, welke bakvormen handig zijn, hoe je ingrediënten kunt vervangen en recepten omrekenen.

Na de handige tips is het tijd voor de recepten. Eerst komen de vullingen en toppings aan bod. Hier vind je onder andere recepten voor botercrème en karamelsaus die je in verschillende gerechten kunt verwerken. Daarna is het boek ingedeeld per type baksel. Verschillende koekjes, cakes, brownies (mijn favo hoofdstuk), zandtaartdeeg, biscuit en tot slot schuimpjes.

Als ik een minpunt uit het boek moet noemen is het dat ik het jammer vind dat er geen bereidingstijden zijn vermeld. Zo was ik met deze koekjes bezig en kwam ik er ineens achter dat de rol nog een uur in de koelkast moest rijzen. En daarbij kan het vervelend zijn dat alles lekker is, dit maakt het kiezen welk recept je gaat maken erg moeilijk 😉

Het Basisbakboek | Laura Kieft | Forte Culinair | verkrijgbaar voor €24,95
Klik hier voor meer informatie over Het Basisbakboek

Tijdens de lancering van het boek had Laura verschillende recepten uit het boek gemaakt waarvan deze koekjes er een waren. Gek genoeg heb ik ze toen niet geproefd, ik was helemaal verblind door de lekkere brownies die op tafel stonden. Hier heb ik meerdere stukjes van geproefd. Toen ik thuis door het boek bladerde was ik direct nieuwsgierig naar deze Cinnamon Swirl koekjes en daarom besloot ik ze ook na te maken. Met succes! Wat een lekkere koekjes, door de cinnamon swirl zijn ze goed op smaak. En het ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit, maar dat is het niet! Het is juist erg gemakkelijk om deze koekjes te maken.

cinnamon-swirl-koekjes

Ingrediënten

koekjes

Vulling:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze cinnamon swirl koekjes van laura

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur 16 minuten
Stap 1

Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze is opgenomen door het botermengsel. Als laatste voeg je bloem en een snufje zout toe. Kneed tot een stevig koekdeeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en let het in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

2
Stap 2
Voor de vulling klop je de boter, suiker en kaneel tot een romig en zacht mengsel. Haal het deeg uit de koelkast en rol dit tot een lap van ongeveer 35x28 cm. Tip: doe dit op een stuk huishoudfolie, dit is straks met het oprollen gemakkelijker.
3
Stap 3
Smeer het deeg in met de vulling. Verdeel dit met de achterkant van een lepel gelijkmatig over het deeg. De randjes kun je vrij laten. Rol het deeg vanaf de brede kant op. Het begin kun je met je hand doen, hierna kun je het folie gebruiken om het deeg snel en netjes op de rollen. Als het helemaal opgerold is vouw je het folie er stevig omheen. Rol het deeg zo nog even over je werkblad zodat de naden goed dicht zijn.
4
Stap 4
Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast. Daarna verwijder je het folie en snijd je de rol in plakjes van zo'n 1 tot 1,5 cm dikte. Leg ze met minimaal 5 cm tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
5
Stap 5
Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 ºC gaar en goudbruin.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Romige kerstbroodjes
Sinterklaas Eton Mess Plank
Brownies met chocolate chips

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op