De ultieme New Yorkse Hotdog
Deze zondag heb ik een hotdog voor jullie klaar staan. En wat voor eentje. Deze New York Hotdog is serieus de lekkerste hotdog die ik ooit heb gegeten. Een dikke vette aanrader dus! Als ik op een (food)festival ben neem ik het liefst een hotdog. Geen knakworstje tussen een wit bolletje met ketchup en mayonaise,De ultieme New Yorkse Hotdog
Bewaren
Deze zondag heb ik een hotdog voor jullie klaar staan. En wat voor eentje. Deze New York Hotdog is serieus de lekkerste hotdog die ik ooit heb gegeten. Een dikke vette aanrader dus!
Als ik op een (food)festival ben neem ik het liefst een hotdog. Geen knakworstje tussen een wit bolletje met ketchup en mayonaise, maar een hotdog met een echt worstje en lekkere topping. Vol van smaak en vers bereid in de food truck.
Vanaf nu kunnen we deze smaakvolle gerechten ook thuis maken, in het boek Miljuschka’s Food Trucks zijn de lekkerste gerechten uit Food Trucks verzameld. Voor het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Food Trucks maak zij een culinaire reis door Amerika om de foodtruck-cultuur te ontdekken. Hier proefde zij de lekkerste gerechten van kleurrijke ondernemers.
De vijftig meest bijzondere geruchten die ze tegenkwam op haar reis zijn vertaald naar recepten die we ook thuis kunnen nakoken. We kunnen nu thuis aan de slag om de lekkerste food truck recepten te maken.
Het boek trapt af met een hoofdstuk over Food Truck Facts. Hier vertelt Miljuschka over de historische verhalen die ze tijdens haar reis door Amerika heeft gehoord. Wist je dat er in de zeventiende eeuw al mannen met verrijdbare karretjes in New York liepen waarop worstjes werden bereid? Wat ook opvallend is: de financiële crisis bleek in 2008 een boost voor de foodtrucksector te zijn.
De food truck recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Vlees, Vis, Vega, Voor erbij en Zoet & Drinks. Een kleine greep uit de recepten die in het boek voorbij komen: Badass burger met gorgonzola, bacon en gekarameliseerde ui, Lobster rolls, Spicy taco’s met garnalen en ananas, Dhalkroketten met saffraanmayonaise en tangosalsa, Deep fried oero’s, Bojo Cheesecake en Hot frozen Chocolate.
Van deze titels loopt het water je toch in de mond?
De recepten worden afgewisseld met persoonlijke verhalen van Miljuschka en unieke kijkjes in de foodtruck-cultuur. Ondertitel is de lekkerste streefoodgerechten voor thuis, en dat zijn het zeker. Kortom Miljuschka’s Food Trucks is een boek voor de lekkerbek. Gevarieerde recepten voor als je niet bang bent voor lekkers met bacon en suiker.
Miljuschka’s Food Trucks | Miljuschka Witzenhausen | Bruna Uitgevers | verkrijgbaar voor € 19,95
Klik hier om het boek te bestellen via bol.
Scroll snel naar beneden om zelf aan de slag te gaan met de ultieme New Yorkse Hotdog. Ik zou deze hotdog graag nog eens in New York eten, maar voorlopig eet ik hem gewoon thuis op de bank. Ook niet verkeerd..
New York hotdog
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten voor 2 hotdogs:
- 1 theelepel lichte basterdsuiker
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 4 plakken bacon
- 2 worstjes
- 2 hotdogbroodjes
- ketchup, naar smaak
- truffelmayonaise, naar smaak
- mosterd, naar smaak
- 40 gram gekookte zuurdkool
Bereiding
Meng de suiker met de ahornsiroop. Wentel de plakken bacon erdoor en bak ze uit in een koekenpan. Bak in een ander span de worstjes gaar, circa 8 minuten aan elke kant.
Snijd de broodjes op en en besmeer ze met ketchup, (truffel)mayonaise en mosterd of een van deze drie (wat jij het lekkerste vindt). Beleg de broodjes met de worst, zuurkool en bacon.
Tip van Brenda: het hoort officieel niet, maar ik vind het erg lekker om de broodjes even in de oven te verwarmen zodat ze lekker knapperig worden.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.