Spruitjessalade met croutons en kaas
Bewaren
Vandaag deel ik een herfstsalade, die iets anders is dan jullie van me gewend zijn. Geen geroosterde groenten deze keer. We gaan voor een spruitjessalade met croutons en kaas.
Ja, dat lees je goed: een spruitjessalade. Een salade zonder sla, maar met fijngehakte spruitjes. En dat blijkt dus heel erg lekker te zijn!
Spruitjessalade met croutons en kaas
Brussel sprout salad is een hit in Amerika. Ik heb het idee dat de spruiten daar sowieso meer gewaardeerd worden dan hier bij ons. Spruitjes wordt vaak geassocieerd met iets wat niet zo lekker is. Zonde! Want je kunt er echt hele lekkere dingen mee doen. Zoals ze verwerken in een spruitjessalade.
In dit geval koken we de spruitjes niet, maar gaan we ze fijnhakken of schaven. Ik vind het lekker als de spruitjes heel fijn gesneden zijn, daarom heb ik hier een keukenmachine voor gebruikt. Het idee was dat ik de salade zou maken zoals een ceasar salad. Met kaas en croutons. Simpel, maar lekker. Echter vond ik de dressing die ik hierbij bedacht had te soft. De spruitjes konden meer smaak gebruiken en daarom ben ik geswitcht naar een honing-mosterddressing. Dat is altijd goed, en het doet het heel goed bij de spruiten.
–> Eet je liever iets anders met spruitjes? Dan tip ik je graag:
Ingrediënten
Voor de dressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spruitjessalade met croutons en kaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het brood in grove stukken en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met 1,5 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de het brood in 10-12 minuten krokant.Stap 3
Snijd of schaaf ondertussen de spruiten fijn, hier kun je heel goed een keukenmachine voor gebruiken.Stap 4
Schaaf de Parmezaanse kaas in grove snippers.Stap 5
Meng in een kommetje de ingrediënten voor de honing/mosterddressing.Stap 6
Roer de dressing door de geschaafde spruiten en meng hier de kaas en croutons door.Ingrediënten
Voor de dressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spruitjessalade met croutons en kaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het brood in grove stukken en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met 1,5 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de het brood in 10-12 minuten krokant.Stap 3
Snijd of schaaf ondertussen de spruiten fijn, hier kun je heel goed een keukenmachine voor gebruiken.Stap 4
Schaaf de Parmezaanse kaas in grove snippers.Stap 5
Meng in een kommetje de ingrediënten voor de honing/mosterddressing.Stap 6
Roer de dressing door de geschaafde spruiten en meng hier de kaas en croutons door.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.