Go Back

Taco saus

20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram gezeefde tomaten of passata
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel suiker
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olijfolie in een pannetje. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in het pannetje aan.
  • Snijd de paprika in blokjes en verwarm dit 10 minuutjes mee op medium vuur. Voeg de gezeefde tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper en suiker toe. Verwarm dit 15 minuten mee op medium vuur.
  • Je kunt de taco saus grof laten, maar ik vind het fijn om het te pureren zodat een gladdere saus ontstaat.
  • Verwerk de taco saus in een recept of bewaar het in een gesteriliseerde weckpot (eventueel in de koelkast), of vries de saus in.

    Tips:

      • Hou je van pittig? Voeg dan samen met de ui één (of een half) fijngesneden pepertje toe.

        • Bereid meerdere porties en bewaar een deel in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere portie taco saus achter de hand. 

          Pin dit recept
          Afdrukken