Go Back
–+ servings

Stoofschotel kip en chorizo

30 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 125 gram chorizo worst
  • 2 uien in halve ringen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 3 kipfilets in blokjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 500 gram aardappels vastkokend, geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Ontvel de chorizo en snijd deze in stukjes. Bak dit in een pan op laag vuur kort aan. Doe de ui en knoflook erbij en fruit dit even mee. Voeg de kip toe en bak dit ook kort aan. Voeg hierna de gedroogde kruiden toe en bak deze mee.
  • Doe de tomatenpuree erbij en laat dit ook even kort mee bakken. Doe de bouillon, laurier en tijm er bij en breng dit aan de kook. Voeg de aardappels, paprika en courgette toe als het mengsel kookt en verwarm dit 30 minuten mee. Laat het op zacht vuur pruttelen.
Pin dit recept
Afdrukken