Go Back

Sinter Mess

20 minuten
+ 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

Voor de meringue: 

  • 2 eiwitten
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 druppeltjes rode kleurstof

    Overige ingrediënten: 

    • 125 ml ongeklopte slagroom
    • 2 tl kristalsuiker
    • 25 gram pure chocolade
    • 2 handjes kruidnoten ik nam een mix van gewone kruidnoten en chocolade kruidnoten

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door. Voeg de druppeltjes rode kleurstof toe en meng dit ook met de eiwitten zodat het rood kleurt.
    • Verdeel het eischuim in kleine hoopjes over  verschillende kleine hoopjes over de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.
    • Klop de slagroom met suiker op. Hak de kruidnoten grof en smelt de chocolade au bain marie. Breek de meringue in stukken.
    • Verdeel  een beetje slagroom over de schaaltjes en bestrooi met meringue, kruidnoten en drizzle hier een beetje chocolade overheen. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, meringue en kruidnoten.
    Pin dit recept
    Afdrukken