Go Back
+ servings

Kerstster van croissantdeeg met cranberrysaus

15 minuten
+ 20 minuten
18 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg
  • 3 eetlepels roomkaas naturel
  • 2,5 eetlepel kristalsuiker
  • 4 eetlepels cranberrysaus of jam
  • 1 ei

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Op het blikje croissantdeeg en leg het deeg horizontaal uitgerold voor je neer en plak de driehoekjes aan elkaar, de stippellijnen gebruik je dus niet. Snijd het deeg in reepjes, per 2 driehoekjes kun je ongeveer 6 reepjes maken.
  • Besmeer de reepjes met de roomkaas, bestrooi dit met de helft van de suiker en besmeer hierna met de cranberrysaus of jam.
  • Rol de rolletjes op en verdeel dit op de bakplaat in en stervorm. Maak eerst de vijf punten van de ster door telkens drie rolletjes bij elkaar te leggen, en vul de binnenkant op met de overgebleven rolletjes. De rolletjes hoeven niet strak tegen elkaar aan te liggen. Door het rijzen in de oven zetten ze nog wat uit, en gaan de rolletjes vanzelf tegen elkaar aan liggen.
  • Roer het ei los en bestrijk de kerstster hiermee. Bestrooi met de overige suiker.
  • Bak de kerstster 20 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is. Serveer de kerstster uit de oven direct bij het kerstontbijt.
Pin dit recept
Afdrukken