Go Back
+ servings

Hutspot ovenschotel met vissticks

30 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram wortels in reepjes of plakjes
  • 700 gram aardappelen
  • 3 uien in halve ringen
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • zout en peper
  • 12 vissticks diepgevroren
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • olie om in te bakken en om in te vetten

Bereiding

  • Kook de wortels beetgaar, en kook de aardappelen gaar in een andere pan.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak hier de uien in aan. Bak de knoflook mee en breng op smaak met zout en peper. Doe de voorgekookte wortels samen met de ketjap erbij en bak dit mee.
  • Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn voeg 1/3 van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het wortelmengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree en beleg dit met de vissticks. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.
  • Verwarm de hutspot ovenschotel 25 minuten in de oven.
Pin dit recept
Afdrukken