Go Back
–+ servings

No bake cornflakestaart

20 minuten
+ 2 uur
12 -15 personen

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • Handje cornflakes
  • 200 gram digistivekoeken
  • 50 gram cornflakes
  • 80 gram ongezouten roomboter + boter om de vorm in te vetten
  • 250 gram mascarpone
  • 150 naturel kwark*
  • 1 vanillepeul*
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • bosbessen en cornflakes voor garnering

*wil je de taart wat zoeter? Verwissel de naturel kwark en de vanillepeul dan voor 150 gram vanillekwark

    Extra benodigd: springvorm van 24 cm, keukenmachine (eventueel)

      Bereiding

      • Giet de slagroom in een kom en voeg hier het handje cornflakes aan toe. Laat staan, maar niet langer dan 10 minuten. Giet dan de slagroom door een vergiet en vang op in een andere kom. Gooi de cornflakes weg.
      • Vet de springvorm in met boter. Maal de digistivekoeken en de 50 gram cornflakes klein in de keukenmachine. Geen keukenmachine? Doe dan de koekjes en cornflakes in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller of pan.
      • Verwarm daarna de 80 gram boter in een steelpannetje of in de magnetron totdat de boter gesmolten is. Meng de koekkruimels erdoorheen en verdeel daarna de bodemmix over de springvorm. Laat in de koelkast opstijven.
      • Maak in de tussentijd de vulling van de taart door de slagroom tot pieken te mixen. Voeg halverwege de basterdsuiker en poedersuiker toe. Roer in een andere kom de mascarpone, de kwark en het merg van de vanillepeul door elkaar. Schep de opgeklopte slagroom erdoorheen.
      • Haal de springvorm uit de koelkast en giet de slagroom mix op de bodem. Garneer de taart met cornflakes en bosbessen en strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen. Bewaar in de koelkast, laat de taart minimaal 3 uur opstijven voor je hem aansnijdt.
      Pin dit recept
      Afdrukken