Go Back
–+ servings

Visnuggets met Parmezaan en citroen

20 minuten
+ 15 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 60 gram panko om te paneren
  • 25 gram Parmezaan geraspt
  • rasp van 1 citroen
  • blaadjes van een takje tijm fijngesneden
  • snuf zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • ketchup en sweet chilisaus voor erbij

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel panko over een bakplaat en verwarm dit 5 minuten in de oven. Doe de panko hierna in een schaal en mix de Parmezaan, zout, citroenrasp en fijngesneden tijm er door samen met een halve eetlepel olijfolie.
  • Dep de vis droog en snijd in blokjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de bloem en eieren in een diep bord, kluts de eieren hierbij los.
  • Haal de vis eerst door de bloem, klop overtollig bloem era f. Daarna door het ei en vervolgens door de panko.
  • Verdeel de gepaneerde visstukjes over de bakplaat. Bak de visnuggets in 15 minuten gaar en goudbruin.
  • Meng 4 eetlepels ketchup met 2 eetlepels sweet chilisaus en serveer dit bij de visnuggets.
Pin dit recept
Afdrukken