Go Back
+ servings

Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

25 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo bloemkool in roosjes
  • 800 gram aardappelen geschild en in grove stukken
  • 30 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 30 bloem
  • 300 ml melk
  • 175 gram geraspte kaas belegen
  • 4 eetlepels panko of paneermeel
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 200 gram ham in blokjes
  • peterselie ter garnering
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
  • Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten voor en kook in een andere pan de aardappelen gaar.
  • Verwarm de boter in een pannetje. Doe de knoflook erbij en roer door. Doe dan de bloem erbij en roer tot een roux ontstaat. Doe de melk er beetje bij beetje bij, roer door en laat dit 5 minuten verwarmen op zacht vuur. Roer tussentijds door. Voeg zout en peper toe en haal van het vuur. Roer hier 125 gram van de geraspte kaas door.
  • Meng de panko met de paprikapoeder en de overgebleven kaas.
  • Verdeel de gekookte aardappelen en de bloemkoolroosjes samen met de hamblokjes over de ovenschaal. Verdeel hierover de uienpoeder. Verdeel hierover de kaassaus en bestrooi dit met het pankomengsel.
  • Bak de bloemkoolschotel 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren eventueel met fijngehakte peterselie.
Pin dit recept
Afdrukken