Go Back
–+ servings

Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse

25 minuten
+ 1 uur
6 personen

Ingrediënten

  • 3 rode bieten
  • 1 augurk
  • 1/3 appel
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1,5 theelepel honing
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2,5 eetlepel worchestershiresaus
  • 12 blaadjes sla
  • 6 theelepels honing-mosterd dressing
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • olijfolie
  • zout en peper

Extra benodigd: 3 stukken aluminiumfolie, plastic zakje, serveerring

    Bereiding

    Voorbereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Leg de bieten elk op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Vouw het folie hierna over de bieten zodat ze helemaal ingepakt zijn. Leg de bieten op een bakplaat en rooster ze 1 uur in de oven.
    • Laat de bieten hierna afkoelen, verwijder de schil en rasp de rode bieten fijn.
    • Bak het spek krokant in een koekenpan zonder boter of olie. Breek 6 grotere stukken af, verkruimel de overgebleven stukken spek.
    • Klop de slagroom op. Roer de geitenkaas los en meng dit samen met de honing door de slagroom. Doe het mengsel in een plastic zak, sluit de zak af met een klem of een knoop en leg de zak tot je de inhoud gebruikt weg in de koelkast.
    • Snijd de augurk fijn, schil de appel en snijd deze ook in kleine blokjes.
    • Breng de rode biet op smaak met zout en peper en roer de worchestershiresaus erdoor. Roer de augurk en appel door de rode bieten.

    Het opmaken van de borden:

    • Verdeel het bietenmengsel over de borden, dit kun je met een serveerring doen zodat mooie, gelijke rondjes ontstaan.
    • Verdeel een eetlepel honing-mosterdsaus naast de bieten. Verdeel de geitenkaasmousse over de bieten en leg hier een stukje spek op.
    • Verdeel de slablaadjes, spek en pitten op en om de bieten.
    Pin dit recept
    Afdrukken