Go Back
–+ servings

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

30 minuten
+ 25 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter of margarine op kamertemperatuur
  • 100 gram kruidnoten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 400 gram roomkaas naturel
  • 80 gram melkchocolade
  • truffel kruidnoten voor de versiering

Extra benodigd: siliconen muffinvorm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.
    • Maal de kruidnoten fijn met een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Verwarm 75 gram van de boter in een klein pannetje. Roer als de boter gesmolten is het kruim van de kruidnoten erdoor.
    • Verdeel het kruim over de muffinvormpjes. Druk dit met de achterkant van een lepel aan.
    • Klop de suiker met de eieren en daarbij de zachte boter op. Roer hierna de vanille, roomkaas en koek- en speculaaskruiden erdoor.
    • Verdeel het roomkaasmengsel over de muffinvormpjes. Strijk het glad met de achterkant van een lepel.
    • Bak de sinterklaas taartjes in 25 minuten gaar. Laat de taartjes hierna afkoelen op het aanrecht. Zet de cheesecakes hierna nog een uurtje in de koelkast, hierna komen ze gemakkelijker uit de vorm.
    • Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie (klik hier om te lezen hoe je dit het beste kunt doen). Verdeel de chocolade over de taartjes en maak het af met stukjes gehakte pepernoot.
    Pin dit recept
    Afdrukken