Go Back
+ servings

Zoete pompoenbroodjes

10 minuten
+ 20 minuten
6 - 8 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 250 gram pompoenblokjes
  • ongeveer 4 el koekkruiden of pumpkinspice
  • ongeveer 100 gram donkere basterdsuiker
  • zout en peper

Voor de roomkaastopping:

  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-essence

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
  • Kook de pompoenblokjes gaar in ruim water. Stamp de pompoen hierna fijn en breng de puree op smaak met zout en peper.
  • Rol het croissantdeeg uit. Druk de gaatjes van de snijlijnen met je vingers dicht.
  • Verdeel pompoenpuree over de lap deeg. Bestrooi vervolgens met de koekkruiden en dan met de basterdsuiker.
  • Rol de lap deeg op, aan de korte kant. Zodat je een klein, dik rolletje hebt.
  • Snijd het deeg hierna met een scherp mes in 6 plakken. Leg de rolletjes deeg in de ovenschaal.
  • Bak de pompoenbroodjes in 20 minuten gaar.
  • Bereid ondertussen de roomkaastopping door de roomkaas los te roeren en te mengen met de poedersuiker en vanille-essence.
  • Serveer de warme broodjes met de roomkaas.
Pin dit recept
Afdrukken