Go Back

Sinterklaascrumble met kruidnoten

15 minuten
+ 40 minuten

Ingrediƫnten

  • 500 gram bosbessen diepvries
  • 2 appels in blokjes
  • 1 tl maizena
  • snuf zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Voor de crumble

  • 100 gram kruidnoten
  • 75 gram bloem
  • snuf zout
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden

Extra benodigd: ovenschaal van ongeveer 20 bij 30cm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Meng de bosbessen met de appelblokjes, de maizena, het zout, de suiker en de speculaaskruiden in de ovenschaal. De bosbessen hoeven niet te ontdooien.
    • Maak dan de crumble. Gebruik een stevige plastic zak en een deegroller of een keukenmachine om de kruidnoten klein te slaan. Zorg dat je de stukjes niet te klein maakt, een beetje grove stukken zijn het best.
    • Meng de kruidnotenstukjes met de bloem, het zout, in stukjes gesneden boter, suiker en speculaaskruiden totdat je een soort nat zand hebt. Verdeel dan de crumble over de fruitmix. Zorg dat alles bedekt is.
    • Bak de sinterklaascrumble 30-40 minuten in de oven totdat de binnenkant borrelt en de buitenkant bruin is.
    • Serveer de crumble warm en met wat opgeklopte slagroom en extra kruidnoten.
    Pin dit recept
    Afdrukken