Go Back
+ servings

Zalm met mosterdsaus en dille

20 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 4 verse zalmfilets met huid
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel maïzena
  • 1,5 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel honing
  • 125 ml kippenbouillon
  • verse dille fijngehakt
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de zalm 4-5 minuten op de huid op medium vuur. Draai ze hierna om en bak ze nog 3 minuten.
  • Haal de zalm uit de pan en leg de filets even apart.
  • Doe de knoflook in de koekenpan en bak dit even mee. Doe hierna de kippenbouillon erbij en verwarm even mee.
  • Roer de maïzena door de slagroom. Roer hierna de mosterd en honing erdoor. Doe het slagroommengsel bij de kippenbouillon en verwarm 2 minuten mee. Roer hierna de dille door de saus.
  • Doe de gebakken zalm weer bij de pan en verwarm deze nog even mee. Lepel de saus erover en bestrooi met een beetje extra dille. Serveer de zalm met mosterdsaus en dille hierna meteen.
  • Lekker met (gebakken)aardappeltjes en broccoli of groenten naar keuze.
Pin dit recept
Afdrukken