Go Back
–+ servings

Romige linzensoep met prei

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel harissa
  • 150 gram rode linzen
  • 500 - 700 ml groente bouillon
  • 2 preien

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Fruit beide aan in een klein beetje olie op laag vuur.
  • Snijd de wortel in stukjes en voeg toe aan de pan. Doe dat ook met de eetlepel harissa.
  • Spoel de linzen af en voeg ze ook toe aan de pan. Roer kort door en voeg dan de groentebouillon toe (start met 500ml).
  • Kook de linzen in 15 minuten zacht en gaar.
  • Snijd de preien in dunne ringen.
  • Pureer de linzen na 15 minuten tot je een dikke soep hebt. Voeg meer groentebouillon toe als je de soep te dik vindt.
  • Voeg de ringen prei toe aan de soep en laat ze net zo lang meekoken tot ze gaar zijn.
  • Serveer de soep meteen.
Hoofdgerecht
Gezonde gerechten
Pin dit recept
Afdrukken