Go Back
+ servings

Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek

15 minuten
+ 3 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram serranoham
  • 2 plakjes dunne ontbijtkoek
  • 50 ml water
  • 50 gram kristalsuiker
  • 5 dadels zonder pit
  • 125 gram mascarpone
  • peper
  • klein plukje rucola
  • balsamiso crème

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 90 graden. Breng in een pan het water aan de kook. Roer de suiker erdoor.
  • Snijd de ontbijtkoek in dunne plakjes, zo dun mogelijk. Bestrijk de plakjes ontbijtkoek met het suikerwater en leg ze op de bakplaat. Laat de ontbijtkoek 2 uur drogen in de oven, zo wordt het ontbijtkoek mooi krokant.
  • Hak in een keukenmachine 4 dadels fijn. Roer dit door de mascarpone.
  • Verdeel de serranoham over een groot bord of 4 kleine bordjes. Verdeel hierover de blaadjes rucola en de mascarpone crème in hoopjes. Met een klein lepeltje kun je hier kleine bolletjes van scheppen. Breng op smaak met peper.
  • Snijd de overgebleven dadel in stukjes en verdeel dit over het bord. Verkruimel de ontbijtkoek grof en verdeel dit ook over het bord met serranoham. Maak af met de crème van balsamico.
Serranoham met dadels en krokant ontbijtkoek
Pin dit recept
Afdrukken