Go Back
+ servings

Tomatensoep – basisrecept en variaties

30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 5 in tomaten blokjes
  • 1 in winterwortel blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blokjes runderbouillon of groentebouillon voor vegetarische versie
  • 800 ml water
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Fruit de ui met knoflook aan in een pan met een beetje olie. Doe hierna de tomatenblokjes en blokjes wortel erbij en bak dit even mee. Voeg hierna de tomatenpuree erbij, roer dit door en bak even mee. Doe hierna het water en bouillon bij de pan, breng aan de kook en laat dit 15 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender.
  • Voeg hierna eventueel een topping toe, zie onderstaande tips.

Tip:

Extra benodigd:
Staafmixer

Hoofdgerecht