Go Back
+ servings

Brownies met salted karamel en pretzels

20 minuten
+ 30 minuten
15 stuks

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1/2 blikje dulce de leche klik hier voor de bereiding hiervan
  • 1 theelepel grof zout
  • 100 gram zoute pretzels

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
  • Doe de chocolade met boter in een pannetje en laat dit op zacht vuur smelten. Zet het vuur hierna uit zodat het mengsel kan afkoelen.
  • Klop met een mixer de eieren met suiker en een snuf keukenzout op. Roer hierna het chocolademengsel door het beslag. Roer hierna de bloem met de bakpoeder en cacoapoeder door het beslag.
  • Roer 2/3 van de pretzels door het browniebeslag.
  • Verdeel het browniebeslag over de vorm.
  • Roer de dulce de leche los (verwarm eventueel even kort) en roer het grove zout er doorheen. Verdeel de dulce de leche in kleine hoopjes over het brownie beslag. Verdeel tot slot de overige pretzels over het beslag.
  • Bak de brownies in 35-40 minuten in de oven.
  • Als de brownies uit de oven komen zijn ze nog zacht. Laat de brownies buiten de oven 2 uur afkoelen voor je het in stukken snijdt. Het resultaat zijn perfect smeuïge brownies met salted caramel en zoute pretzels.
Pin dit recept
Afdrukken