Laat de garnalen ontdooien (als je ze uit de diepvries hebt).
Meng in een kommetje het paprikapoeder met het knoflookpoeder, de chilipoeder, de oregano, de olijfolie en peper en zout.
Meng de marinade met de garnalen en laat ze minimaal 20 minuten marineren.
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgettes in kleine blokjes.
Bak de garnalen in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Olie toevoegen hoeft niet. Bak de garnalen ongeveer 2-3 minuten, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg dan de room, de courgetteblokjes, de Parmezaanse kaas, helft van de rucola en de citroenrasp toe en bak 3-4 minuten totdat de courgetteblokjes warm en gaar zijn.
Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de pan met de courgette en garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
Roer kort door en serveer meteen. Garneer met nog wat extra rucola.