Go Back
–+ servings

Caprese salade met parmaham

15 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 1,5 tomaat
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 2 handjes rucola
  • 6 plakjes parmaham
  • 2 theelepels groene pesto
  • oude kaas of Parmezaanse kaas om te garneren
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes, zorg dat je van beide minimaal 6 plakjes hebt.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Verdeel de rucola over het midden van 2 borden. Leg hier om en om een plakje tomaat, mozzarella en plakje parmaham (voor dit dubbel zodat het in verhouding staat met de tomaat en mozzarella) op.
  • Breng op smaak met zout en peper. Verdeel hierover de groene pesto en een beetje olijfolie. Bestrooi de salade tot slot met pijnboompitten en beetje geschaafde kaas.

Caprese salade met parmaham BrendaKookt