Go Back

Caprese cordon bleu

30 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets klein of medium
  • 3 theelepels groene pesto bekijk hier het basisrecept
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels panko of paneermeel
  • 2 eieren
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de kipfilets dwars door, maar snijd ze net niet helemaal open. Zo ontstaat een soort vlinder-vorm. Sla de opengevouwen kipfilets plat met een houten hamer of de achterkant van een koekenpan.
  • Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.  Verdeel de bloem, panko (of paneermeel) en eieren over drie diepe borden. Roer de eieren even los.
  • Verdeel een beetje pesto over het midden van de kipfilets. Leg hier een plakjes mozzarella en tomaat bij. Schat zelf in of dit voldoende is, of dat je er nog een half plakje bij doet.
  • Vouw de kipfilets weer dicht. Haal de dichtgevouwen pakketjes kip eerst door de bloem, klop overtollig bloem er af en vervolgens door de ei. Bedek de gevulde kipfilets vervolgens met een laagje panko.
  • Verwarm een grote koekenpan op het fornuis en verwarm hier de boter in.
  • Bak de caprese cordon bleu's aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur hierna lager en laat de kipfilets zo garen met een deksel op de pan. Draai de caprese cordon bleu regelmatig om.
Pin dit recept
Afdrukken