Go Back

Shoarma met rijst en zoete aardappel

25 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 rode ui
  • 250 gram fijne roerbakgroenten
  • teentje knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 zoete aardappelen
  • 400 gram kipshoarma
  • halve komkommer
  • 3 eetlepels hummus
  • peterselie ter garnering
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Snipper de rode ui. Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en fruit de ui hierin aan. Doe de geperste knoflook en roerbakgroenten erbij en bak dit op medium vuur mee.
  • Kook de rijst in voldoende water. Schil de zoete aardappel en snijd het in blokjes. Kook dit in ruim water in 8 minuten gaar. Verwarm in een kleinere koekenpan een beetje olie en bak hier de kipshoarma in aan.
  • Snijd de komkommer in reepjes en snijd een klein handje peterselie fijn.
  • Meng de rijst met de groente en roer hier ook de blokjes zoete aardappel doorheen. Bak dit even mee. Verdeel het rijstmengsel over de borden of kommen. Verdeel hierover de kipshoarma, komkommer en een likje hummus. Maak het gerecht af met peterselie.