Go Back

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram spekjes
  • 2 krokante kip schnitzels
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 400 gram fijne soepgroente
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • halve bloemkool
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 4 stengels lente ui
  • zout en peper
  • sweet chilisaus

Bereiding

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder olie of boter) krokant. Bak de kipschnitzels in een andere koekenpan met een beetje olie aan beide kanten aan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de ui met de knoflook hier in aan. Voeg de soepgroenten, breng op smaak met peper en de gembersiroop. Bak dit tien minuten mee.
  • Maal de bloemkool in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer fijn. Doe de bloemkool bij de groente en bak dit ongeveer 4 minuutjes mee.
  • Roer de eieren door elkaar, meng met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak van het eimengsel twee dunne omeletjes.
  • Snijd de lente ui in ringen, de kipschnitzels in blokjes en de omeletten in reepjes.
  • Verdeel de bloemkoolrijst met groenten en spekjes over de borden. Verdeel de blokjes kipschnitzel hierover, samen met de omeletten en de ringen lente ui. Serveer met sweet chillisaus.