Go Back
+ servings

Kip teriyaki met rijst | Snelle klassiekers met een twist

35 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in blokjes
  • 2 winterwortels geschrapt en in plakjes
  • 1 broccoli in roosjes
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 3 stengels lente-ui in ringetjes, ter garnering
  • sesamzaadjes geroosterd, ter garnering
  • olijfolie om in te bakken

Voor de marinade

  • 4 el zoute sojasaus
  • 1 ?4 tl chilipoeder
  • 1 ?2 tl vijfkruidenpoeder 5 spices
  • 1 ?2 tl gemberpoeder
  • 1 ?2 tl paprikapoeder

Voor de teriyakisaus

  • 75 ml zoute sojasaus
  • 300 ml water
  • 5 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ?2 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 teentje knoflook in vieren gesneden
  • 1 tl maïzena

Bereiding

  • Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de kip hier 30 minuten in marineren. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de wortel en broccoliroosjes 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Dep de kipfilet na het marineren goed droog en bak de stukjes in een koekenpan of wok met een scheutje olijfolie goudbruin.
  • Bereid de teriyakisaus door de sojasaus met 250 milliliter water, de basterdsuiker, kruiden en het knoflook te mengen en in een steelpan aan de kook te brengen. Laat de saus op zacht vuur iets inkoken. Verwijder het knoflook.
  • Roer de maïzena met 50 milliliter water tot een papje en doe dit bij de saus. Meng goed zodat de saus iets dikker van structuur wordt.
  • Doe de groente bij de kip in de wok en meng alles goed.
  • Serveer het kip-broccolimengsel met rijst en de teriyakisaus. Garneer het gerecht met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes.
Pin dit recept
Afdrukken