Go Back
+ servings

Spaghettitaart | VIDEO

30 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 400 gram gehakt
  • 125 gram champignons
  • 1 courgette
  • 7 eieren
  • 200 ml passata gezeefde tomaten
  • 200 gram belegen kaas geraspt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • verse basilicum om te garneren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Kook de spaghetti beetgaar in ruim water. Klop de eieren met de passata los in een ruime kom.
  • Pers de knoflook, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes. Bak de knoflook met ui en gehakt aan in een koekenpan met olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden en bak dit mee. Voeg de groenten toe en bak dit 15 minuten mee. Roer dit samen met 100 gram kaas door de passata met eieren.
  • Giet de spaghetti af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Roer dit door het eimengsel en verdeel over de taartvorm.
  • Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schep de spaghetti door het eimengsel en verdeel het geheel over de taartvorm. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Garneer met basilicum.