Go Back
+ servings

Chicken tonight | Video

30 minuten
2 -3 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • snuf paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • 3 paprika’s rood, geel en groen voor de kleur
  • 1 theelepel suiker
  • 3 schijven verse ananas
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2,5 eetlepel gembersiroop
  • 150 ml water
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Snijd de paprika’s in repen.
  • Bak in een koekenpan met olie de kip aan en breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
  • Voeg de ui bij de kip en bak dit even mee. Voeg hierna de reepjes paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuutjes mee zodat de groenten gaar worden.
  • Strooi de suiker over de groenten en bak dit even mee. Voeg hierna de wijnazijn toe samen met een beetje gembersiroop en de tomatenpuree, verwarm dit mee en roer het goed door. Voeg 150 ml water toe en verwarm dit ook even mee. Snijd de ananas in blokjes en voeg dit bij de groente/kipsaus.
  • Serveer de saus met gekookte rijst.
Pin dit recept
Afdrukken