Go Back

Salade van serranoham en ananas met mozzarella

20 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakjes serranoham
  • handje blokjes ananas
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 150 gram gemengde salade
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en peper
  • 2 eetlepels croutons

Bereiding

  • Bak de serranoham in een droge koekenpan aan. Bak ze om en om en laat ze hier na op een bord afkoelen. Snijd de gebakken serranoham in stukjes.
  • Bak vervolgens de blokjes ananas in de koekenpan om en om aan, laat de gebakken ananas ook even afkoelen.
  • Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Bereid de dressing door de olijfolie met de balsamicoazijn te mengen, breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de sla over een kom en meng dit met de serranoham en ananas, mozzarella en dressing.
  • Bestrooi tot slot met de croutons.