Go Back

Kwarktaart met witte chocolade

30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram bastongekoeken
  • 80 gram roomboter
  • 450 gram witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram witte bastersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 300 gram verse frambozen
  • witte chocolade om te garneren
  • poedersuiker om te garneren

    Extra benodigd: springvorm met diameter van 24 cm

      Bereiding

      • Bekleed de springvorm met bakpapier. Week de gelatineblaadjes in water.
      • Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.
      • Smelt de witte chocolade (bekijk hier hoe je dit het beste kunt doen). Laat de gesmolten chocolade afkoelen zodat het nog wel vloeibaar is, maar niet meer warm.
      • Mix de kwark met de mascarpone en basterdsuiker tot dit goed gemengd is. Roer de chocolade er door tot het een mooi romig geheel is.
      • Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm een beetje melk en laat de gelatine hierin oplossen. Meng dit door het kwarkmengsel.
      • Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm en strijk dit glad. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
      • Verdeel voor het aansnijden de frambozen over de kwarktaart, garneer met snippers witte chocolade en poedersuiker.
      Pin dit recept
      Afdrukken