Go Back
+ servings

Hamburger recept

20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt ik neem rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve theelepel pikante paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout en peper
  • 1 ei
  • halve eetlepel ketchup
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel er bij en kneed dit door.
  • Kneed 4 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit (als je er tijd voor hebt) afgedekt met huishoudfolie even (ongeveer 30 minuten) rusten in de koelkast.
  • Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin.
  • Serveer de hamburger zoals je lekker vindt.

Tip:

Inspiratie nodig?
Bekijk dit artikel met mijn tips voor een burgerparty, hier vind je veel lekkere toppings voor bij je zelfgemaakte hamburger.

Hamburger recept
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Cheeseburger, Hamburger, Hamburger Recept
Barbecue, Hoofdgerecht