Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Rijstsalade met komkommer en kikkererwten
25
minuten
Ingrediënten
▢
1
kleine ui
▢
100
gram
zilvervliesrijst
▢
1
theelepel
kerrie
▢
1
bouillonblokjes
ik nam kippenbouillon
▢
4
stengels lente ui
▢
halve komkommer
▢
100
gram
gewelde kikkererwten
▢
3
eetlepels
rozijnen
▢
klein bosje peterselie
▢
olijfolie om te bakken
Bereiding
Snipper de ui, fruit dit in de pan waar je straks de rijst in gaat koken even aan in olijfolie.
Roer de kerrie er door en voeg dan de rijst en water met het bouillonblokje toe.
Kook de rijst gaar en laat dit even afkoelen.
Snijd de lente ui in ringen. Halveer de komkommer door de lengte en schraap de zaadjes uit. Snijd de komkommer in halve ringen.
Spoel de kikkererwten af en snijd de peterselie fijn.
Meng de ringen lente ui, stukje komkommer, kikkererwten, rozijnen en peterselie met de gekookte kerrierijst.
Tip:
deze salade is goed geschikt om na de bereiding in de koelkast te bewaren, maximaal 2 dagen.