Go Back

Fruitige zuurkoolstamp

30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 600 gram aardappelen
  • 200 gram spekjes
  • 1 grote banaan
  • 4 ringen verse ananas

Bereiding

  • Kook de aardappelen gaar in ruim water. Warm de zuurkool in een pannetje.
  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant. Snijd de banaan en ananas in blokjes.
  • Houd het kookvocht van de aardappelen apart en stamp de aardappelen fijn. Meng dit met zout en peper en een beetje van het kookvocht en roer dit goed door elkaar tot een romig mengsel ontstaat.
  • Roer de zuurkool, het fruit en de spekjes door de aardappelpuree en serveer direct.

    Tip: het is ook lekker om dit gerecht koud te eten. Laat de aardappelpuree en gebakken spekjes afkoelen en warm de zuurkool in dat geval niet op. 

      Pin dit recept
      Afdrukken