Go Back

Vissticks

25 minuten

Ingrediënten

  • 1 verse kabeljauwfilet
  • 5 el panko of paneermeel
  • 2 el bloem
  • 2 eieren
  • sap van een halve citroen
  • ½ tl dille
  • snuf paprikapoeder
  • zout en peper
  • olijfolie met een klontje boter om in te bakken

Bereiding

  • Verdeel de bloem en panko beide over een schaaltje of diep bord. Kluts de eieren in een derde schaaltje los.
  • Snijd de kabeljauw in repen. Bestrooi met zout en peper, dille, paprikapoeder en citroensap.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie. Voeg ook een klontje boter toe en laat dit even smelten, hierdoor kleuren de vistticks straks mooi bruin.
  • Haal de repen kabeljauwfilet eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de panko.
  • Bak de repen kabeljauwfilets aan beide kanten goudbruin.