Go Back

California Roll Sushi Salade

40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kopje sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • snuf zout
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel sriarcha-saus
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 4 stukken vers krabvlees
  • 1/3 komkommer
  • 3 eetlepels wortelreepjes
  • 1 nori vel
  • 1 eetlepel sushi gember
  • halve avocado
  • 1 theelepel sesam zaadjes

Bereiding

  • Spoel de rijst af en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm in een andere pan de azijn, suiker en het zout en roer dit door tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat dit even afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (niet van metaal) en meng de dressing er over. Schep dit om en laat de rijst afkoelen.
  • Meng in een kom de mayonaise met sriracha. Verdun met een klein beetje water (ongeveer 1 eetlepel). Lepel dit in een spuitflesje of plasticzakje zodat je het straks over de salade kunt spuiten.
  • Snijd het krabvlees in stukken, en de komkommer in partjes. Snijd of scheur het normvel in stukjes en de avocado in blokjes. Meng dit door elkaar.
  • Verdeel de gekookte sushirijst over twee kommetjes en verdeel hierover het mengsel van krabvlees met de groenten. Spuit een beetje van de srirachasaus over de sushi salade en maak af met sesamzaadjes.
  • Serveer de California rol sushi salade direct.