Go Back

Carpaccio met pestodressing

Ingrediënten

  • 500 gram ossenhaas heel dun gesneden (Tip: laat je slager het per portie verpakken)
  • 2 handjes rucola
  • 8 plakjes oude kaas
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 eetlepels pijnboompitjes

    Voor de pestodressing: 

    • 1/3 theelepel knoflookpoeder
    • 10 gram verse basilicum
    • 5 gram pijnboompitjes
    • 1 theelepel citroensap
    • 5 gram Parmezaanse kaas
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en peper

    Bereiding

    • Rooster de pijnboompitjes die je nodig hebt voor de carpaccio en de pestodressing in een droge koekenpan.
    • Maak de pestodressing door alle ingrediënten die je hiervoor nodig heb in een keukenmachine, staafmixer of blender fijn te malen.
    • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en breek de oude kaas in snippers.
    • Verdeel de ossenhaas over de borden (tip laat je slager het per portie verpakken). Verdeel in het midden een hoopje rucola en verdeel hierom heen de pestodressing. Verdeel over de rucola en de carpaccio de kappertjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes. Besprenkel tot slot met de snippers oude kaas.
    Pin dit recept
    Afdrukken