Go Back
+ servings

Yoghurt-Bananenbrood

20 minuten
+ 45 minuten
10 punten

Ingrediënten

  • 150 gram rozijnen
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 ml yoghurt
  • 3 bananen geprakt
  • boter om in te vetten

    Extra benodigd: springvorm met diameter van 24 cm

      Bereiding

      • Week de rozijnen 30 minuten in heet water.
      • Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
      • Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en zout. Klop in een andere kom de eieren los met yoghurt en de geprakte bananen. Doe het bloemmengsel er samen met de gewelde rozijnen bij en roer dit met een spatel door elkaar. Giet het beslag in de vorm.
      • Zet de bakvorm in de oven en bak het brood in 45 tot 50 minuten gaar. Controleer of het brood gaar is door een satéprikker er in te steken, als deze er schoon uit komt is het brood gaar.
      Pin dit recept
      Afdrukken