Go Back

Mihoen met kip en sperzieboontjes

30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 100 gram mihoen
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Doe de kip in de pan en breng op smaak met de kipkruiden. Bak de kipfilet rondom aan.
  • Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook deze in ruim water beetgaar, in ongeveer 8 minuten.
  • Snijd de ui fijn en doe dit bij de kipfilet in de pan. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ketjap er bij. Laat dit nog 10 minuutjes mee verwarmen. Roer de sperziebonen door het mengsel en verwarm dit ook nog even mee.
  • Wel de mihoen in ruim kokendheet water.
  • Serveer de kip met sperziebonen samen met de mihoen en eventueel een beetje extra ketjap.