Go Back
–+ servings

Kip cordon bleu

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets klein of medium
  • 2 plakken ham
  • 6 plakjes kaas ik nam extra belegen
  • 3 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels panko of paneermeel
  • 2 eieren
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de kipfilets dwars door, maar snijd ze net niet helemaal door. Vouw de kipfilets open en sla ze plat met een houten hamer of de achterkant van een koekenpan.
  • Verdeel de bloem, panko (of paneermeel) en eieren over drie diepe borden. Roer de eieren los.
  • Halveer de plakken ham en rol 1,5 plak kaas in een half plakje ham, zodat de kaas helemaal verpakt is.
  • Leg op iedere opengevouwen kipfilet een pakketje ham. Vouw de kipfilets weer dicht. Haal de dichtgevouwen pakketjes kip eerst door de bloem, klop overtollig bloem er af en vervolgens door de ei. Bedek de gevulde kipfilets vervolgens met een laagje panko.
  • Verwarm een grote koekenpan op het fornuis en verwarm hier de boter in.
  • Bak de kip cordon bleu's aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur hierna lager en laat de kipfilets zo garen met een deksel op de pan. Draai de kip cordon bleu regelmatig om.